CityTorppariksi keskelle Helsinkiä

Etsimme Mustikkamaalle heinäkuuksi CityTorpparia, joka tuo viljely- ja luontotaitoja kaupunkilaisten tueksi ja iloksi keskelle Helsinkiä, Korkeasaaren kainalossa olevaan saareen. Tavoitteena on lisätä maaseudun ja kaupungin välistä yhteistyötä, altistaa ihmiset keskusteluille ja tarjota erilaisia keinoja oppia toinen toisiltamme.

Torpan adoptio_Ljokkoi

Kasvun ihme kuuluu kaikille!

Kuvittele silmiesi eteen heinäkuinen Helsinki, sen merellinen kauneus ja kaupunkielämän syke. Maaseudun Sivistysliitto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä nauttimaan torpan ilmapiiristä keskellä kaupunkia. Vastikkeena toivomme CityTorpparilta, että tulet Kehä III:n ulkopuolelta ja puutarhanhoito/maanviljely on sinulle tuttua. Olet sosiaalinen ja avoin, sekä aktiivinen somessa.

CityTorppari tai CityTorppari-pariskunta saa käyttöönsä vaatimattoman, mutta idyllisen torpan Syötävän Puiston ytimestä, ilmaisen pääsyn Korkeasaareen sekä 500 € palkkion. Torppa on rakennettu 1890-luvulla, saneerattu ja kalustettu 1990-luvulla, 60m2: MH, tupakeittiö, WC. Torppa varataan heinäkuuksi vain CityTorpparin yksityiskäyttöön, mutta pihalla jatkuu yhteisöllinen puutarhanhoito läpi kesän.

Ole ensimmäinen CityTorppari Suomessa!

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 1.6.2015 mennessä osoitteella citytorppari@gmail.com.

Lisätietoa antaa Susanna Salokannel, 045 6508202.

Taustaa

Syötävän Puiston perustaminen Helsinkiin Mustikkamaan virkistysalueelle on kokeellinen hanke, jonka tavoitteena on monipuolistaa ja syventää kaupunkilaisten ympäristösuhdetta sekä avata erilaisia näkökulmia kaupunkikulttuurin kehittämiseen. Tarkoituksena on motivoida erilaisia ryhmiä puiston käyttäjiksi ja kehittäjiksi talkoo-periaatteella. Mottona: kasvun ihme kuuluu kaikille.

Syötävään Puistoon on kesällä 2015 tulossa monenlaista ympäristökasvatuksellista työpaja- ja leiritoimintaa, jota tehdään yhteistyössä mm. Korkeasaaren Luontokoulu Arkin, Uudenmaan Martat ry:n, Kulosaaren Yhteiskoulun, Dodo ry:n ja Lasten ja nuorten Puutarhayhdistyksen kanssa.

Syötävän Puisto on osa Maaseudun Sivistysliiton ympäristösivistyksellistä toimintaa.

Aihetunnus sosiaalisessa mediassa #CityTorppari
Maaseudun Sivistysliiton kotisivut
CityTorppari Facebookissa
Twitterissä @CityTorppari #CityTorppari
Instagramissa @CityTorppari