Grey Cube Festival 4.9.2015 Korkeasaaressa

Perjantaina 4.9. Korkeasaaressa kohtaavat kaksi tapahtumaa: Grey Cube Festival ja Kissojen yö. Taide-festivaalin ja eläintarhan oman ohjelman lomittaisuus synnyttää mielenkiintoisia näkymiä niillekin, joita taide ei välttämättä muutoin saavuta tai kosketa.

Yleisöä. Kuva: Tuukka Troberg

Yleisöä. Kuva: Tuukka Troberg

SQUEEZED HUMANITY | UTOPIA | LICKING THINGS | CLEANING WOMEN | ZOOTOPIA | ZOOVISION

Tanssitaiteilija, koreografi Taneli Törmä / Location X tuo Korkeasaareen Squeezed Humanity -projektin. Kestollisessa teoksessaan Törmä kutsuu eri alojen taiteilijoita galleriatilaan tapaamaan häntä ja antamaan impulsseja tanssitaiteilijana työskentelemiseen poikkeuksellisissa olosuhteissa.
klo 17-23 Grey Cube Galleria I

Utopia on tanssivien konferenssien kautta muodostuva teos yksilöiden tulevaisuuden haaveista ja niiden suhteesta laajempiin yhteiskunta utopioihin. Työryhmä Sari Palmgren, Maria Saivosalmi, Lotta Suomi, Jukka Peltola, Jukka Tarvainen, Janne Masalin, Tuomas Norvio, Heikki Paaso- nen ja Karoliina Koiso-Kanttila
klo 17.30-19.30 Grey Cube Galleria II

Licking Things on kvartetto kahdelle tanssijalle ja kahdelle muusikolle. Teoksessa kohtaavat elävä musiikki ja eläimellinen liike. Musiikin säveltävät yhteistyössä viola da gamba muusikko Mikko Perkola ja elektronisen musiikin tekijä Tuomas Norvio. Työryhmän tanssitaiteilijat ovat koreografi Sari Palmgren ja Saara Töyrylä. Korkeasaaressa nähtävä teos on demo harjoitusprosessista. Teos saa ensi-illan Zodiak – uuden tanssin keskuksessa syksyllä 2016.
klo 21.00-21.30 Grey Cube Galleria II

Cleaning Women soittaa sähköisesti vahvistetuilla kodin siivousvälineillä kuten pyykkitelineillä, pesukoneilla ja roskapöntöillä. 13-vuotias yhtye on urallaan esiintynyt rock-klubeista konserttisaleihin yli kahdessakymmenessä maassa, mm. Kiinassa, Kanadassa, Venäjällä sekä useassa Euroopan maassa. Yhtyeessä soittavat CW01 (Risto Puurunen), CW03 (Timo Kinnunen) ja CW04 (Tero Vänttinen).
klo 22.30-23.15 Grey Cube Galleria II

Festivaalipäivänä yleisö pääsee tutustumaan residenssitaiteilija Eero Yli-Vakkurin Zoovision-terraariokypärään, jonka sisällä vaeltavat sirkat ja torakat. Kypärä on käytössä ja kokeiltavissa molemmilla festivaaleilla 22.8. ja 4.9.

Mitä eläintarhassa kävijät oikeastaan tietävät eläimistä joita katselevat? Residenssitaiteilija Mia Mäkelän toteuttama Zootopia -opastettu kiertokäynti Korkeasaaressa tarjoilee annoksen tutkimustietoa taiteellisessa sommitelmassa. Reitti vie syvemmälle eläinten elämään ja kykyihin, jotka eivät tule ilmi nopealla tarkastelulla. Zootopia tuo eläimet lähelle kaltaisinamme tuntevina olentoina, jotka naivat, tanssivat ja elävät täysillä.

Zootopia on suunnattu aikuisille.
Kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.

Sisäänpääsy Korkeasaaren pääsylipulla.
Ohjelman tai aikataulujen muutokset mahdollisia.

Korkeasaaren kauan tyhjillään olleet karhulinnat muuntuivat paikkasidonnaisen nykytaiteen näyttämöiksi kesällä 2014 osana Maaseudun Sivistysliiton alulle panemaa Paikan tuntu –hanketta ja saivat nimikseen Grey Cube Galleriat. Näyttelyohjelma sekä kahdelle eri päivälle levittäytyvä Grey Cube Festival ovat saaneet innoitusta karhulinnojen historiasta, eläintarhan tematiikasta ja paikan identiteetistä. Grey Cube Galleriat sijoittavat itsensä valkoisen kuution (white cube) ja mustan laatikon (black box) välimaastoon ammentaen molempien taiteiden perinteestä.

Grey Cube Festivalia ovat tukeneet Koneen Säätiö, Keskitien tukisäätiö, Helsingin kulttuurikeskus ja Taiteen edistämiskeskus.