Grey Cube Gallerioihin tarjottiin monipuolisesti teoksia

Korkeasaaren kauan tyhjillään olleet karhulinnat muuntuivat paikkasidonnaisen nykytaiteen näyttämöiksi ensimmäisen kerran keväällä 2014 ja saivat nimekseen Grey Cube Galleriat.

Näyttely- ja residenssiohjelma sekä Grey Cube Festival ovat saaneet innoitusta karhulinnojen historiasta ja paikan identiteetistä.

Grey Cube Gallerioiden painopiste on paikkasidonnaisessa taiteessa. Vuoden 2016 pääteema on paikallinen monimuotoisuus. Teosehdotuksia haettiin avoimella haulla kolmeen karhulinnaan näyttelyjaksolle kesäkuusta elokuun alkuun ja ehdotuksia esitys-, tanssi- ja äänitaiteeseen keskittyvään Grey Cube Festivaliin elokuulle. Nimensä mukaisesti Grey Cube -ohjelmisto sijoittuu valkoisen kuution (white cube) ja mustan laatikon (black box) välimaastoon ammentaen molempien taiteiden perinteestä.

Juuri päättyneessä teoshaussa kuraattorit Kristiina Ljokkoi ja Päivi Raivio saivat useita kymmeniä teosehdotuksia taidekentän laidasta laitaan. Tulevana kesänä nähdään jälleen kerran tuoretta nykytaidetta tuotuna sinne, missä kesäinen ihmisvirta on vilkkain.

SUURTEOS: Darwin´s Girls. kuva: Tuukka Troberg

SUURTEOS: Darwin´s Girls. kuva: Tuukka Troberg

Tähän mennessä Grey Cube -ohjelmistoon on osallistunut yli 100 taiteilijaa ja kaksi residenssitaiteilijaa. Vuosi 2016 tulee olemaan Grey Cube -ohjelmiston kolmas ja samalla viimeinen vuosi. Kesällä 2016 näyttelyteosten ja festivaaliesitysten lisäksi saaressa työskentelee myös yksi kutsutaiteilija. Grey Cube ja Maaseudun Sivistysliitto tekevät yhteistyötä Korkeasaaren eläintarhan kanssa.