Kuusiston piispanlinnan rauniot saamassa uutta toimintaa

Koriston talleille, Kaarinaan, kokoontui maanantaina 28.9.2015 iso joukko Kuusiston linnan tulevaisuudesta kiinnostuneita yksityisiä henkilöitä, yrittäjiä ja yhteisöjen edustajia. Tilaisuuden kutsui koolle aluetta hallinnoiva Metsähallitus ja Maaseudun Sivistysliitto, jolla on sekä osaamista että halua tukea paikallisia yhteisöjä ja yrityksiä kulttuurihistoriallisesti merkittävän kohteen elävöittämisessä.

Tilaisuuteen oli saapunut monikymmenpäinen aktiivisten ihmisten joukko, joiden myötä linnanraunioille voidaan saada hyvin mielenkiintoisia tapahtumia kaikenikäisille kävijöille niin Kuusiston alueelta kuin valtakunnallisestikin.

Työryhmä Koriston talleilla, teemana Kuusiston linna.

Aivan aluksi saimme kuulla millaisia rakenteellisia muutoksia Metsähallitus on alueelle toteuttamassa ja alustavaa aikatauluakin. Alueelle johdattavien opasteiden kartoitus, yleisövessa ja joidenkin kaiteiden parantaminen ovat ensisijaisia rakennuskohteita. Samoin Vartijatuvan kunnostus on käynnistynyt.

Tehokkaan kaksituntisen aikana tehtiin pienryhmissä töitä miettien millaista osaamista alueesta kiinnostuneilla tahoilla on. Samoin pohdittiin niitä seikkoja, joissa tukea, tietoa tai taitoa tarvittaisiin enemmän. Oli hyvä huomata, että kun laitetaan viisaat päät yhteen, löytyy porukasta aina joku, joka osaa jotain sellaista, mitä toinen ei vielä hallitse. “Yhdessä olemme enemmän” oli tämänkin tilaisuuden lopputulema.

Sanna Honkanen

Keskustelimme myös Kuusiston linnan alueen elävöittämiseen tähtäävän hankkeen rahoituksesta, ja Varsin hyvä ry:n hankeneuvoja Sanna Honkanen kertoi aikataulusta, joka on ensi kesän toimintaa ajatellen varsin kireä.

Sovimme, että hankkeelle haetaan Leader-rahoitusta Varsin Hyvä ry:ltä, ja että hakemusta koordinoi Maaseudun Sivistysliiton kulttuurijohtaja Helka Ketonen. Seuraavat neljä viikkoa tulee olemaan aktiivista aikaa hakemuksen muodossa myös niille henkilöille, jotka lupautuivat hankerahoitusta suunnittelevaan työryhmään.

Noinkohan jo ensi kesänä pääsemme starttaamaan Kuusiston linnanraunioilla uusien kesätapahtumien sarjan?

Susanna Salokannel, kulttuurituottaja ja some-osaaja on mukana Maaseudun Sivistysliiton toiminnassa. Innostuu ja innostaa kulttuurista.