Kuusiston piispanlinnan raunoiden uusi aika?

Kuusiston piispanlinna on harvinainen ja erittäin mielenkiintoinen tutustumiskohde Kaarinassa, Turun vaikutuspiirissä.  1200-1300 -luvulla rakennettu katolisen kirkon piispanlinna on isolta osin purettu jo vuonna 1528, ja senkin jälkeen rauniolinnan kiviä on kuljetettu korjausmateriaaliksi muihin linnoihin aina Ahvenanmaata myöten.

Vietimme maanantaina 27.5.2015 pitkän päivän Kuusistossa pohtien millaista käyttöä vanhat linnanrauniot voisivat tarjota tämän päivän ihmisille. Koolle oli saapunut kymmeniä ihmisiä niin paikallisista kuin valtakunnallisista järjestöistä. Kutsujana oli Maaseudun Sivistysliitto yhdessä Metsähallituksen kanssa.

Osallistujia raunoilla

Päivä on koottu kuviin, jotka ovat oheisessa kuvagalleriassa. Jonkinlainen yhteenveto syntyy lähiviikkoina kun tilaisuuden palautteet on saatu analysoitua.

On kuitenkin selvää, että rauniot toisaalta mahdollistavat monenlaisia tapahtumia ja toisaalta vaativat myös muutoksia aina saniteettitiloista juoksevaan veteen. Tällä hetkellä rauniolinnan alueella ei ole juurikaan yleisötapahtumia, mutta vuosittain alueella on noin 20 000 vierailua. Keskustelussa Kuusiston piispanlinnan raunioille toivottiin lisää erilaisia tapahtumia.

Mitä sinun mielestäsi tämä kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde voisi tarjota? Ota kantaa joko Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa aihetunnisteella #kuusistonlinna