Uutisia Grey Cube Gallerioista

Korkeasaaren Grey Cube Gallerioissa nähdään tulevanakin kesänä ajatuksia herättävää taidetta

Residenssitaiteilijoidemme puolivuotiset tutkimusmatkat eläintarhan arkeen ja filosofisiin kysymyksiin ovat alkaneet.

Tänä vuonna residenssitaitelijat Mia Mäkelä ja Eero Yli-Vakkuri tuottavat taidetta muuten tyhjillään oleviin entisiin karhulinnoihin. He myös kirjoittavat omissa blogeissaan muuttuvasta suhteestaan eläintarhaan.

Mia Mäkelän työparina toimii kuraattori Kristiina Ljokkoi, ja heidän blogissaan Zoo Utopias on alkajaisiksi luettavissa kulttuurihistoriallista tutkimusta eläinten ja ihmisen suhteesta.

Eero Yli-Vakkurin ja kuraattori Päivi Raivion yhteisessä blogissa Uusi apina on kuvattu tulevan puolivuotiskauden avausta; millaisin ajatuksin taiteilija lähtee tutkimusmatkalleen kohti eläintarhan ja taiteen liittymäkohtia.

Korkeasaaren kauan tyhjillään olleet karhulinnat muuntuivat paikkasidonnaisen nykytaiteen näyttämöiksi keväällä 2014 ja saivat nimekseen Grey Cube Galleriat. Näyttelyohjelmisto ja Grey Cube Festival ovat saaneet innoitusta karhulinnojen historiasta ja paikan identiteetistä. Grey Cube Galleriat sijoittuvat valkoisen kuution (white cube) ja mustan laatikon (black box) välimaastoon ammentaen molempien taiteiden perinteestä.

Paikan tuntu -hanke on osa Maaseudun Sivistysliiton toimintaa.