Peltola herää vanhassa Varkaudessa

Peltolan talo ja pihamaa avataan kaupunkilaisten virkistyskäyttöön kesäksi.

Mitä tapahtuu kun 500 koululaista istuttaa itse kylvämänsä kasvit Peltolan pihamaalle osaksi tilataideteosta, jonka äärellä voi istahtaa ja viettää kaunista kesäpäivää sekä maistella sen tuoksuvia yrttejä? Musiikki soi pihamaalla pitkin kesää, vastaleivotun pullan aromit kutsuvat pistäytymään rakennukseen päiväkahville, taiteilijat ja kulttuuriväki ohjaavat kävijöitä kirjaamaan ajatuksia ja toiveita merkityksellisistä paikoista interaktiiviseen karttaan. Muun muassa tätä ja paljon muuta tapahtuu kesän aikana.

Tule ja ole mukana tapahtumissa myös Facebookin, Instagramin ja Twitterin kautta!

VARKAUTEEN YMPÄRISTÖLUOTSITOIMINTAA JA YMPÄRISTÖTAIDETEOS TUNNE+TILA

Varkaudessa aloitimme ympäristöluotisen koulutuksen tammikuussa. Ympäristöluotsit ovat vapaaehtoisia vertaistoimijoita, jotka vetävät mukaansa luonnosta ja ympäristöstä kiinnostuneita ihmisiä tutustumaan omaan lähiluontoon ja kotiseutuun, vaikuttamaan ympäristönsä muutoksiin ja tekemään tekoja lähiympäristön parantamiseksi. Yksi keskeinen menetelmä, johon luotseja valmennetaan, on paikan adoptointi: tärkeiksi koettuja luonnonkohteita, maisemia, vanhoja rakennuksia, kylänraitteja tai muita itse valittuja paikkoja hoidetaan yhteisöllisesti talkoovoimin, ja pelisäännöistä sovitaan alueen omistajatahon kanssa. Ympäristöluotsitoiminnan valtakunnallisena koordinaattorina toimii Reeta Rönkkö.

Muistathan Tulevaisuuden paikallisuus – paikallisuuden tulevaisuus -seminaarin 22.4. klo 13-18.15? Tilaisuutta voi seurata livenä myös verkon välityksellä osoitteessa www.msl-ita.fi. Linkki seminaarin seuraamiseen aukeaa hieman ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa linjoille!

TUNNE+TILA on taiteilija, muotoilija Päivi Raivion suunnittelema paikkasidonnainen tilateossarja, jossa aktivoidaan välitiloja kokemuksellisiksi paikoiksi. Kolmeen eri kaupunkiin tuotetaan maisteltavista ja haisteltavista kasveista koostuvat tilateokset. Sarjan ensimmäinen teos sijoittui kesällä 2014 Raumalle, Sepän talon pihalle.

MSL-TOIMIJAT PAIKALLA VARKAUDESSA MM. SEURAAVINA AJANKOHTINA:

25.5. taimien istutus yhdessä koululaisten kanssa, paikalla Päivi Raivio
4.6. Kulttuurikeskustelusarjan avaus, paikalla Helka Ketonen, Päivi Raivio ja Reeta Rönkkö
5.-7.6. teoksen pystytys, paikalla Päivi Raivio
21.8. Varkauden Teollisuus 200 vuotta – juhlat, paikalla Päivi Raivio
11.-13.9. sadonkorjuujuhlat, paikalla Päivi Raivio, Reeta Rönkkö ja Helka Ketonen

Peltolan alueen tapahtumista löytyy ajankohtaista tietoa ja keskustelua:
www.varkaus.fi/museot
facebook.com/varkaudenmuseot
instagram.com/varkaudenmuseot
twitter.com/varkaudenmuseot